Weer met stip op één in Tilburg: flitspaal aan de Ringbaan Oost
TILBURG - De Tilburgse flitspaal die in 2018 de meeste verkeersovertredingen flitste staat op de Ringbaan Oost, nabij de Caspar Houbenstraat: 27.166 keer. Dat is ruim 500 keer meer dan in 2017. Toen was de locatie ook al 'koploper’.
Het ging in veruit de meeste gevallen om snelheidsovertredingen, 760 keer werd geflitst voor een bestuurder die door rood licht reed.
Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De dertien digitale flitskasten in de gemeente legden samen ruim 120.000 overtredingen vast, 10.000 meer dan in 2017.
De Ringbaan West - met in totaal vier palen bij de kruisingen met de Hart van Brabantlaan/Prof. Cobbenhagenlaan en Wandelboslaan/Kwaadeindstraat - is de plek in de stad waar het meest geflitst werd: 33.954 keer.
Een stukje verderop op de ringbaan staat nog een uitschieter: bij de kruising met de Bredaseweg zijn veruit de meeste voertuigen - 2.872 van de in totaal 5.752 - bekeurd voor het door rood licht rijden. Nergens in Brabant staat een flitskast waar dit vaker gebeurde.
Heikantlaan als opvallende stijger
Opvallende stijger in de stad: de Heikantlaan in Noord. Daar gingen 14.556 bestuurders op de bon, ruim 3000 meer dan het jaar ervoor.
Het minst flitste de paal op de Bredaseweg bij de stoplichten ter hoogte van hockeyclub Tilburg: ruim 1000 keer.
Justitie gaat over de flitspaal
Het eigendom en beheer van de flitspalen zijn in handen van justitie. De gemeente Tilburg gebruikt de cijfers voor haar nieuwe verkeersveiligheidsagenda, die in de loop van dit jaar verschijnt. Hierin is onder meer in beeld gebracht waar de knelpunten in de stad zitten en waarop komende jaren geïnvesteerd moet worden. Hiervoor gebruikt de gemeente meerdere gegevens, zoals eigen verkeerstellingen en snelheidsmetingen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
‘Knol-onkruid’ jaagt Tilburg op kosten: weghalen kost 3 ton, maar dan kunnen voetballers Gudok vooruit
TILBURG - Hardnekkig onkruid jaagt de gemeente Tilburg op kosten. Het plantje knolcyperus moet eerst afgegraven, afgevoerd en vernietigd worden voordat de aanleg van een half voetbalveld bij Gudok verder kan. Dit kost bijna drie ton extra. ,,Maar het veld komt er”, stelt de gemeente. -
PREMIUM
Man stapt in auto en richt vuurwapen op vrouwen
TILBURG - Als twee jonge vrouwen in Tilburg in hun auto stappen, zit er ineens een volstrekt onbekende man op de achterbank. Hij bedreigt hen met een pistool en wil geld. Er is geen DNA van de dader. De verdachte wordt niet herkend. En hijzelf herinnert zich niets. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Laatste zes ton gevonden: herontwikkeling Eikenbosch in Berkel-Enschot kan van start
BERKEL-ENSCHOT De schop kan de grond in voor de herontwikkeling van het gebied waar eerst winkelcentrum Eikenbosch in Berkel-Enschot stond. Het begrotingstekort van 6 ton is gedekt dankzij een besparing op de woningen. De naam voor het gebied is ook gekozen: Voorhof. -
PREMIUM
‘Privacy inwoners Tilburg onvoldoende beschermd door gemeente’
TILBURG - De bescherming van de privacy van burgers in de gemeente Tilburg is ver ondermaats. Dat stelt digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. Tilburg zou onvoldoende toezicht houden op de Algemene verordening gegevensbescherming (APG). De gemeente reageert met verbazing.
-
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Van vod tot sok in Tilburgse textielwandeling: ‘Over twee jaar bestrijkt het festival de hele stad’
Een tocht langs vernieuwing en hergebruik op het gebied van textiel. In Textour kun je met eigen ogen aanschouwen hoe vodden in sokken veranderen, hoe vluchtelingen hun ervaringen in beeld brengen. Het is de opmaat naar een groot festival dat over twee jaar in Tilburg moet plaatsvinden.