Volledig scherm
© ThinkStock

Wat waarschuwingen, een enkele bon: toch houdt bijna iedereen zich aan coronaregels

TILBURG/WAALWIJK - Een enkele bekeuring, meerdere waarschuwingen, maar 99 procent van de mensen houdt zich gewoon aan de strenge coronaregels.  Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is dat kort samengevat het beeld van afgelopen weekend.

De Veiligheidsregio komt na het weekeinde met een exacter overzicht. ..Maar het beeld is rustig", aldus de woordvoerder.  ,,Dat zie je ook in andere delen in Brabant. Veel mensen blijven thuis, houden afstand en mijden grote groepen.”

De afgelopen dagen was er in deze regio speciale aandacht voor plekken waar normaal veel jongeren samen komen, zoals parkeerterreinen of sportveldjes.

Feestjes moesten stoppen

In Waalwijk, Loon op Zand en Dongen werd zaterdagavond ingrepen bij feestjes, waar te veel mensen aanwezig waren. Deze moesten onmiddellijk stoppen.

Ook enkele ondernemers zijn gewaarschuwd, omdat zij zich niet precies aan de richtlijnen hielden.

De voorschriften zijn na vorig weekend flink aangescherpt, omdat toen lang nog niet alle mensen zich aan de regels hielden om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Politie en boa's hoeven het nu niet meer bij een waarschuwing te laten als mensen te weinig afstand houden. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een bon van bijna 400 euro. Voor ondernemers is dat zelfs 4.000 euro.