Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Wat te doen met een jackpot van 27,8 miljoen?

VIDEOEen inwoner van de gemeente Reusel-De Mierden mag zich sinds zondag miljonair noemen. De jackpot van de Staatsloterij, ter waarde van 27,8 miljoen, viel op een lot dat door een winkeldeelnemer werd gekocht. Maar wat kun je allemaal doen met een jackpot van 27,8 miljoen?

Bescheiden stulpjes

Mocht de gelukkige winnaar in de buurt van Reusel-De Mierden blijven wonen, kan hij er altijd voor kiezen om een van de duurste huizen in Reusel of in Lage Mierde te kopen. Aan de Voorste Heikant 7A in Reusel staat een woning met bedrijfshal op een kavel van zo’n 6000 vierkante meter, voor een prijs van 950.000 euro. Mocht de winnaar in Lage Mierde willen wonen, staat daar nog een riant optrekje van bijna 1,5 miljoen euro. Aan de Dunsedijk 5 staat een landhuis met een luxe paardenhouderij op een landgoed van ruim 11 hectare.

Het duurste huis van Nederland is voor de kersverse miljonair ook altijd nog een optie. In het plaatsje Aerdenhout staat Landgoed ‘Klein Bentveld’, met koetshuis, jachthuis, opstallen en een park, te koop voor 15.750.000 euro.

Volledig scherm
Een impressie van het landgoed 'Klein Bentveld'. © Funda

Vakantie op je eigen eiland

Even tot rust komen is voor de nieuwbakken rijkaard natuurlijk ook belangrijk. Dit kan dan op een privé eiland. Het goedkoopste paradijsje is te vinden in Panama, onder de noemer Isla Paloma. Voor slechts vier ton heb je een mini eilandje ten noorden van Panama, met een huisje met twee slaapkamers. Hoewel er heel wat pareltjes voorbij komen voor een ‘degelijke prijs’, lijkt een onontwikkeld en kunstmatig gebaggerd eiland voor de kust van Dubai de boventoon te voeren. Voor zo’n privé eiland betaal je maar liefst 16 miljoen euro.

Volledig scherm
Eilanden bij Dubai. © Google Maps

Om naar je eigen eiland te komen, heb je natuurlijk ook vervoer nodig. Een privévliegtuig is al te koop voor zo’n 240.000 euro. Een grote jet is ook nog ‘te betalen’, maar helaas blijft er dan geen geld meer over voor een eigen eiland voor de kust van Dubai. Een grote jet is te koop vanaf 24,7 miljoen euro. Mocht onze nieuwbakken miljonair vliegangst hebben, is er ook altijd nog de keuze om een van de duurste auto’s in Nederland te kopen: de Porsche 918 Spyder. Deze wordt te koop aangeboden voor 1,8 miljoen.

Voetbalfan

Als de nieuwe miljonair voetbalfan is en hij zijn club een hart onder de riem wil steken door versterking te halen, kunnen er voor 27 miljoen ook heel wat Nederlandse spelers gekocht worden. Zo zijn Kevin Strootman en Nathan Aké 25 miljoen waard, Bas Dost 22 miljoen en Davy Klaassen, Donny van de Beek en Justin Kluivert 20 miljoen.

 1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
  Video

  Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

  OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.
 2. Muziekpodium Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  Muziekpodi­um Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  TILBURG - Paradox heeft een goede naam als muziekpodium, stand-up comedian Raymon Hofkens wil de zaal nu ook gaan gebruiken als podium voor comedyshows. ,,Paradox is een intieme zaal, publiek kun je bijna aanraken, ook mensen achter in de zaal.” Hij vergelijkt de sfeer bij Paradox met die van comedycafé Toomler in Amsterdam. Vorig jaar organiseerde hij bij Paradox al een besloten comedy-avond in opdracht van een studentenvereniging