Volledig scherm
PREMIUM
Walk of Fame. © Zamire Willems

Walk for Freedom opent ogen van winkelend Tilburg: 'Slavernij? Bestaat dat nog?’

TILBURG - Voor het vierde jaar op rij vond zaterdag in het centrum van Tilburg Walk for Freedom plaats. De stille tocht vraagt aandacht voor slavernij, mensenhandel en uitbuiting in het algemeen.

Het is even opkijken voor het winkelend publiek, als een lange slinger van zo’n 80 mensen zwijgend door de drukke binnenstad maneuvreert. Volledig in het zwart gekleed met voorop het shirt de tekst Abolish slavery with each step (schaf slavernij met elke stap af) vormt de groep een onderdeel van een groter geheel. Wereldwijd vinden er die dag 400 Walks for Freedom plaats.

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.