Volledig scherm
VVD-raadsleden (vlnr) Patrick Simons, Con van Beckhoven en Anton van Tuyl (vorige raadsperiode). © Tom Tacken

VVD Oisterwijk neemt Patrick Simons weer in genade aan: zand over ‘Miranda Koster’

OISTERWIJK - Patrick Simons mag voor de VVD terugkeren in de Oisterwijkse politiek. Zijn opstelling in de ‘MIranda Koster'-affaire uit 2017 wordt hem door zijn partij niet langer nagedragen. 

‘Nu hij lang genoeg op de bank heeft gezeten, krijgt hij met het oog op de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen eind 2020 weer alle ruimte om zich lokaal en politiek in te zetten.’

Donderdag wordt Simons geïnstalleerd als raadscommissielid, wat in het nieuwe systeem van vergaderen niet veel meer om het lijf heeft.

Bij de vorige verkiezingen werd Simons nog een verkiesbare plaats op de VVD-lijst onthouden. ‘Vanwege een vermeend aandeel in de affaire omtrent een nepaccount op Facebook', aldus de VVD

Ene ‘Miranda Koster’ mengde zich in de vorige raadsperiode via ingezonden brieven in het politieke debat. Ze richtte haar pijlen vooral op de oppositie, die toen nog uit PGB en PrO bestond. Het had er alle schijn van dat het VVD-raadslid Patrick Simons achter 'Miranda Koster’ stak. Een door de gemeente ingehuurd bureau kon dat echter niet onomstotelijk aantonen.

Het VVD-bestuur vond toch dat Simons tekortgeschoten was in zijn uitleg en kende hem daarom geen verkiesbare plaats toe. 

Volledig scherm
Patrick Simons. © VVD Oisterwijk