Goirle heeft al langer een vrijwilligersprijs, hier een archieffoto waar burgemeester Mark van Stappershoef de prijs overhandigd aan KVG Vrouwengilde, Jur van Gestel en Theo Smulders op de achtergrond.
Volledig scherm
Goirle heeft al langer een vrijwilligersprijs, hier een archieffoto waar burgemeester Mark van Stappershoef de prijs overhandigd aan KVG Vrouwengilde, Jur van Gestel en Theo Smulders op de achtergrond. © Beeld Werkt

Vrijwilligers in Hilvarenbeek maken vanaf volgend jaar kans op een nieuwe prijs

HILVARENBEEK - Om de vrijwilligers in Hilvarenbeek in het zonnetje te kunnen zetten, gaat de gemeente een vrijwilligersprijs in het leven roepen. Een feestje dat in andere gemeenten, zoals Tilburg, Goirle en onder meer Oisterwijk, al langer gebruikelijk is. 

  1. In de voormalige wolstad toont Sanne Bax haar textielsculpturen
    Eropuit

    In de voormalige wolstad toont Sanne Bax haar textiel­sculp­tu­ren

    In een tijd waarin synthetische stoffen de boventoon voeren vervaardigt Bax getufte textielsculpturen van natuurlijke wol, die ‘herinneringen met zich meedragen aan het landschap waaruit ze afkomstig is’. Elk stadium van het maakproces is van haar hand: het verven, wassen, spinnen en tuften; elke vezel en elk lusje zijn door haar handen gegaan. Deze arbeidsintensieve aanpak biedt haar veel tijd tot reflectie over de vorm die het eindresultaat moet aannemen. Het werk refereert aan aangeharkte tuinen, de wilde natuur, huiselijke meubels of gebruiksvoorwerpen.