Volledig scherm
Onweer boven Oosterhout. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Vrijdag opnieuw onweer en hagel verwacht in Brabant: derde keer code geel in week tijd

Het KNMI heeft voor vrijdagmiddag code geel afgekondigd in Brabant. Het gaat vrijdag flink onweren en er zijn zware windstoten mogelijk.

Volgens het KNMI trekken onweers- en hagelbuien vanaf de tweede helft van de middag van zuidwest naar noordoost over het land. Lokaal kan in korte tijd veel neerslag vallen.

Vrijdag trekken veel mensen eropuit vanwege het lange pinksterweekend waardoor het extra druk zal zijn op de Nederlandse wegen. Code geel geldt in Brabant van 16.00 tot 19.00 uur. Ook voor de rest van Nederland is code geel afgekondigd.

Dinsdag en woensdag werd code geel in de loop van de avond bijgesteld naar code oranje vanwege de intensiteit van de buien.

  1. Hilvarenbeek haakt niet aan bij samenwerking Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlakken met schilder’
    PREMIUM

    Hilvaren­beek haakt niet aan bij samenwer­king Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlak­ken met schilder’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbeek heeft bedankt voor het aanbod om deel te nemen aan een samenwerking met Van Gogh Nationaal Park. Een stuurgroep waarin de provincie, gemeenten en waterschappen zijn vertegenwoordigd, wil een nieuwe status voor het Nationaal Park verwerven, maar Hilvarenbeek heeft laten weten dat de gemeente te weinig binding heeft met de wereldberoemde kunstschilder.