Ver overzees is Vormenrijk opgevallen: architect Rijk Rietveld (met bril) heeft een oorkonde ontvangen van de Amerikaanse Society of American Registered Architects.
Volledig scherm
PREMIUM
Ver overzees is Vormenrijk opgevallen: architect Rijk Rietveld (met bril) heeft een oorkonde ontvangen van de Amerikaanse Society of American Registered Architects. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Vormenrijk wint Amerikaanse architectuurprijs: ‘Het ligt daar maar te blinken, maar weinig mensen hebben er weet van’

TILBURG - Hoewel het Tilburgse woonwijkje Vormenrijk - schuin tegenover het Spoorpark - in de stad een beetje onbekend is, valt het overzees in de prijzen. Het heeft een Amerikaanse architectuurprijs gewonnen in de categorie ‘betaalbaar wonen’. Fijn wonen is het er zeker, maar hoe betaalbaar is betaalbaar in deze tijd? 

  1. Piushaven-pionier neemt afscheid, Villa Pastorie in andere handen: ‘Je kind wordt uiteindelijk volwassen’
    PREMIUM

    Piushaven-pionier neemt afscheid, Villa Pastorie in andere handen: ‘Je kind wordt uiteinde­lijk volwassen’

    TILBURG - Een afscheid én nieuw bloed aan de haven. Villa Pastorie-eigenaar Michel Deneef, een van de pioniers van het havengebied, trekt na acht jaar de deur achter zich dicht en gaat ‘vertraagd leven’. Met een gerust hart: de zaak komt in handen van Jaap Kin en Thomas Mutsaers, de eigenaren van restaurant Nomads. ,,Een frisse wind. Ik vind dat de Villa dat verdient.”