Volledig scherm
Autobrand in Tilburg © Jack Brekelmans - Persburo BMS

Voorbijganger blust autobrand in Tilburg, vuur mogelijk aangestoken

TILBURG - Een alerte voorbijganger heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een autobrand geblust op een parkeerplaats aan de Hoffmannlaan in Tilburg-Noord. Het vuur was mogelijk aangestoken. De politie doet onderzoek.

Zodra de voorbijganger het vuur ontdekte, haalde hij zijn poederblusser uit zijn eigen auto. Dat gebeurde rond 2.45 uur. Nadat de man de zijn poederblusser had leeggespoten, alarmeerde hij de hulpdiensten.

De wagen raakte desondanks zwaar beschadigd. Het vermoeden bestaat dat het voertuig in brand is gestoken met behulp van een vloeibare brandstof. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld en afgevoerd.

Volledig scherm
Autobrand in Tilburg © Jack Brekelmans - Persburo BMS
Volledig scherm
Autobrand in Tilburg © Jack Brekelmans - Persburo BMS
  1. 'Tao van de T’. Stadsdichter Anton Dautzenberg wil kunstklimaat in Tilburg opschudden

    'Tao van de T’. Stadsdich­ter Anton Dautzen­berg wil kunstkli­maat in Tilburg opschudden

    TILBURG- Bij zijn aantreden als stadsdichter van Tilburg heeft A.H.J. (Anton) Dautzenberg zijn plannen uit de doeken gedaan. Dat deed hij bij boekenmarkt Boeken rond het Paleis. De kapstok is ‘de Tao van de T'. Die letter is het beeldmerk van de stad. ,,Het is een zoektocht die niet alleen moet leiden tot spannende gedichten, tot discussie, maar ook tot een manifest waarmee ik het Tilburgs literatuur- en kunstklimaat wil vernieuwen en verbeteren.”