Voor het eerst babygorilla geboren in Beekse Bergen

VideoHILVARENBEEK - Beschuit met muisjes in Safaripark De Beekse Bergen. Daar is Gorilla Kisiwa bevallen van een jong. Het is de eerste keer dat er een gorilla geboren wordt in het Safaripark. 

De geboorte is bijzonder. Niet alleen omdat het de eerste baby gorilla is voor het park, maar ook omdat deze gorilla behoort tot de Westelijke Laaglandgorilla’s, die met uitsterven worden bedreigd. Gorillavrouwtjes krijgen ook maar één keer per vier jaar een jong en in hun hele leven slechts twee tot zes jongen.” aldus Rens Willemsen, General Manager Safaripark Beekse Bergen.  

Namenwedstrijd 

Moeder en kind maken het goed. De kleine gorilla is samen met haar moeder vanaf nu voor alle bezoekers van Safaripark Beekse Bergen te zien op het vernieuwde gorilla-eiland, aan het begin van het park. Zowel naam als het geslacht van het diertje is nog niet bekend. Voor de naam schrijft het park binnenkort een wedstrijd uit, waarin mensen namen kunnen insturen. 

Volledig scherm
Het baby-gorrillatje bij moeder Kisiwa © Beekse Bergen
  1. Hilvarenbeek haakt niet aan bij samenwerking Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlakken met schilder’
    PREMIUM

    Hilvaren­beek haakt niet aan bij samenwer­king Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlak­ken met schilder’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbeek heeft bedankt voor het aanbod om deel te nemen aan een samenwerking met Van Gogh Nationaal Park. Een stuurgroep waarin de provincie, gemeenten en waterschappen zijn vertegenwoordigd, wil een nieuwe status voor het Nationaal Park verwerven, maar Hilvarenbeek heeft laten weten dat de gemeente te weinig binding heeft met de wereldberoemde kunstschilder.