Volledig scherm
PREMIUM
Het zand van het kunstwerk 'Pitch of Colored Sand’ kon na Kaapstad gratis opgehaald worden. © Jan van Eijndhoven

Vier Tilburgse scholen hadden vervuild gekleurd zand: ‘Ouders reageren heel relaxed’

TILBURG - Vier Tilburgse basisscholen hadden het met cadmium vervuilde gekleurde zand in huis. Dat meldt de gemeente. Overal is het inmiddels opgehaald. Nergens leidde het tot verontrustte reacties van ouders, zeggen de directies van de betreffende scholen. 

,,Zoals altijd heb ik bij het begin van de dag aan de deur gestaan”, aldus directeur Monique Aarts van basisschool De Borne. ,,Ik heb geen enkele bezorgde reactie gehad. Ouders hebben het relaxed opgepakt.” Diezelfde ervaring hebben ook haar collega's van Den Bijstere, De Stappen en De Elzen.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.