Reparatiewerkzaamheden nadat een lekkage is ontdekt in de naftaleiding die door landgoed Nemelaer in Haaren gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Reparatiewerkzaamheden nadat een lekkage is ontdekt in de naftaleiding die door landgoed Nemelaer in Haaren gaat. © Bart Meesters

Verdacht van ‘oliekraak’ op landgoed Haaren: justitie eist jaar cel en een schadevergoeding van 8,5 ton

HAAREN/DEN BOSCH - Voor onder meer het illegaal aftappen van nafta op landgoed Nemelaer in Haaren eist justitie een celstraf van een jaar tegen een 32-jarige man uit Nuland. Ook wil ze dat hij een schadevergoeding van ruim 850.000 euro betaalt.

 1. OM wordt overspoeld door ‘de dochter in nood-truc’: ‘Dat is echt verschrikkelijk’
  PREMIUM

  OM wordt overspoeld door ‘de dochter in nood-truc’: ‘Dat is echt verschrik­ke­lijk’

  TILBURG/BREDA - Een vriend kende iemand die zelf speelgoed maakt. Of M. van W. niet mee een bedrijfje wilde oprichten om dat te verkopen. Vervolgens hoort ze niets meer, maar laat de bank weten dat er fraude wordt gepleegd met de bankrekening van die kersverse onderneming. ,,We worden op het moment overspoeld met dit soort dochter in nood-fraude”, verzucht de officier van justitie bij de politierechter in Breda.
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.