Volledig scherm
© Thinkstock

‘Touringcarcontrole’ van politie rond Tilburg en Breda levert ruim 125.000 euro op

TILBURG/BREDA - Een ‘touringcarcontrole’ van de politie op de snelwegen rondom Tilburg en Breda heeft ruim 125.000 euro opgeleverd. In totaal werden er 526 personen op de bon geslingerd, terwijl er ook een paar mensen aangehouden werden.

Vanaf 26 augustus reed een touringcar vijf dagen door de politiedistricten Hart van Brabant (Tilburg en omstreken) en Baronie (Breda en omgeving). De meeste mensen die een boete kregen waren mensen die hun smartphone gebruikten in de auto. Daar werden 395 mensen voor beboet wat in totaal 94.800 euro opleverde. 

Verschillende overtredingen

Maar mensen werden voor verschillende overtredingen beboet. Ook voor bijvoorbeeld te snel rijden, rijden zonder gordel om, onnodige geluidsignalen, losliggende lading en een onjuist kenteken werden weggebruikers op de bon geslingerd. De hoogste boetes van 380 euro waren voor mensen die onnodig de vluchtstrook gebruikten en voor één iemand die een valse naam opgaf. 

Aanhoudingen

Er werden ook drie mensen aangehouden tijdens de controle. Een persoon gaf een valse naam op, iemand anders reed onder invloed en iemand moest nog een straf uitzitten. Verder bleken twee personen nog een boete te moeten betalen, werd er van iemand een rijbewijs ingevorderd en iemand is door de politie naar het CBR verwezen om een cursus te volgen.