Volledig scherm
De TOP Cantus is de grootste officiële cantus van Nederland. © Stichting TOP

TOP Week wil meer bieden dan alleen alcohol

TILBURG - De TOP Week die volgende week weer van start gaat, biedt de 3700 nieuwe universitaire studenten een veelzijdiger programma. Er zijn meer informatieve en culturele activiteiten om uit te kiezen. Ook is het programma meer toegespitst op internationale studenten.

,,De TOP Week wordt nog steeds heel goed beoordeeld, maar uit de evaluatie van vorig jaar bleek dat er ook behoefte is aan andere evenementen waar de focus minder op alcohol ligt”, zegt voorzitter Lonneke Sars, voorzitter van Stichting TOP. 

Volledig scherm
Doolhof Doloris © Karmanoia

Nieuw is bijvoorbeeld dat bij de kick-off een symposium wordt gehouden met sprekers hoe je de ‘TOP’ kunt bereiken. Op dinsdagavond is er de ‘Night at the museum’, waarbij studenten gratis naar het Textielmuseum kunnen. Wie geen zin heeft in de roemruchte TOP Cantus, of nog geen 18 is, kan terecht in Doloris’ Meta Maze, het nieuwe kunstzinnige doolhof van Tilburg. 

Purple

Naast de TOP Week voor universitaire studenten is er voor studente van Fontys weer de Purple Introductieweek.  De verschillende opleidingen kennen maandag en dinsdag een eigen programma. Woensdag is er een  stadsprogramma voor alle Fontys-studenten in Tilburg. De week wordt afgesloten met het Purple Festival. 

  1. Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout trokken veel bekijks vanmiddag vroeg. Ze zijn twee van de honderd ambassadeurs van de RedHead Days die dit weekeinde in Tilburg rondlopen. Ze waren als een van de eersten vanochtend op het Pieter Vreedeplein bij de start van de Readhead days kinderspelen. Zo mogen ze met afbeeldingen van beroemde roodharigen op de foto. Moeder Martine wil dat haar kinderen het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, daarom gaf ze ze op als ambassadeur.