Volledig scherm
Stockfoto. © HC

Toneelzolder Udenhout op last van brandweer per direct dicht

UDENHOUT - Op last van de brandweer en gemeente is vorige week Toneelzolder Udenhout, al 38 jaar actief in de verhuur van feest- en theaterkleding, per direct gesloten.

Bij een controle bleek dat de locatie, die al die jaren niet echt is veranderd, zo onveilig is in geval van brand, dat deze verreikende maatregel nodig was.

Toneelzolder Udenhout begon de jaren '80 als een uitgebreide verkleedkist, op de zolder van basisschool de Wichelroede. De Toneelzolder groeide en groeide en trok bezoekers van heinde en verre, doordat themafeestjes in de mode kwamen én door het aanstekelijke enthousiasme van de vrijwilligsters, die zelf ook kostuums maakten.

Schok

Van de huuropbrengst steunde basisschool Wichelroede jarenlang veel goede doelen. De sluiting is, zeker voor de vrijwilligsters, een schok.

Directeur van de Wichelroede Henri van der Velden is naarstig op zoek naar een geschikte locatie voor de Toneelzolder, maar dan wel een met daglicht, vaste vluchtwegen en een vaste trap. Hij vindt het jammer dat een einde komt aan de samenwerking tussen de school en de Toneelzolder. Gehuurde kleding kan op school De Wichelroede worden teruggebracht.

  1. Bart vermaakt kinderen tijdens file op A58 bij Oirschot: 'Veel ouders gaven complimentjes

    Bart vermaakt kinderen tijdens file op A58 bij Oirschot: 'Veel ouders gaven compliment­jes

    OIRSCHOT – Wat doe je als je met een bus vol levensgrote spellen stilstaat in de file? Bart Verhees en zijn collega’s van het spelletjes- en entertainmentbedrijf Partyhome besloten zondagavond niet doelloos te blijven zitten. Uit hun busje pakten ze het spel vier op een rij om dat op het asfalt van de A58 te spelen. ,,Voor we het wisten kwamen van alle kanten kinderen aangelopen die mee wilden spelen.’’