Mooi idee? De villa mag tot eind dit jaar gratis gebruikt worden. Het beste plan ‘wint’.
Volledig scherm
Mooi idee? De villa mag tot eind dit jaar gratis gebruikt worden. Het beste plan ‘wint’. © Pix4Profs / Joris Buijs

Tof idee? Laat het horen: stad mag villa De Vier Jaargetijden tot eind dit jaar gratis invullen

Do 18 sept: Een openluchtbioscoop in de immense tuin? Een lunchcafé voor een paar weken? Dansvoorstellingen in de immense balzaal? Of totaal iets anders? De stad mag het zeggen: wie het beste idee heeft, mag de prachtige villa De Vier Jaargetijden tot eind dit jaar gratis gebruiken. 

Of er ook een disco in mag? ,,Dat niet”, zegt makelaar Hein Oldenkotte. ,,Het moet wel binnen het bestemmingsplan passen, omwonenden mogen er geen last van hebben en het moet kijkers (mensen die het pand komen bezichtigen - red.) niet in de weg zitten.” De villa staat namelijk te koop

Er rust al een horecabestemming op, dus een pop-up eetzaak zou wel kunnen. ,,Maar ik wil het niet voor de mensen invullen, misschien komt er wel een idee binnen dat helemaal out of the box is.”

Uniek, leuk idee

Een openluchtbioscoop in de immense tuin? Een lunchcafé voor een paar weken? Dansvoorstellingen in de immense balzaal?
Volledig scherm
Een openluchtbioscoop in de immense tuin? Een lunchcafé voor een paar weken? Dansvoorstellingen in de immense balzaal? © Pix4Profs / Joris Buijs

Vanaf oktober komt de villa leeg te staan, de resterende maanden van het jaar is de monumentale fabrikantenvilla gratis te gebruiken. Natuurlijk: de makelaar en eigenaar van het pand slaan zo meerdere vliegen in één klap. 

Ze kunnen laten zien waarvoor de villa allemaal gebruikt kan worden en genereren aandacht voor het pand. Oldenkotte: ,,Maar het is ook gewoon zonde om de villa leeg te laten staan.” Eigenaar Louis Janssens: ,,De villa ligt me zeer aan het hart, het lijkt me fantastisch als er een uniek, leuk idee komt.” 

Het gratis gebruik van de Villa geldt tot en met 31 december 2019. Het mogen ook ludieke ideeën zijn: voor zowel een korte als langere periode. Inzendingen plus onderbouwing kunnen naar info@oldenkotte.com. ,,Ik heb geen idee of we één of honderd plannen krijgen, dus we moeten nog even kijken hoe we het beste idee gaan selecteren”, zegt Oldenkotte. 

Op zaterdag 5 oktober doet de villa waarschijnlijk mee aan de NVM Open Huizen Dag. Dan kunnen er eveneens suggesties worden gedaan.