Volledig scherm
PREMIUM
Het Koning Willem II College in Tilburg (archieffoto). © Jeroen de Jong

Toekomstbeeld: terrein Koning Willem II College campus met scholen en sporthallen

TILBURG - Een vernieuwde middelbare school, een geheel nieuwe basisschool en één of twee volwaardige sporthallen. Die toekomst gloort op het terrein van het Koning Willem II College in Tilburg-Zuid.

Drie onderwijspartijen en twee sportverenigingen hebben in ieder geval de handen ineen geslagen om het voor elkaar te krijgen. Hun eerste gezamenlijke ‘verkenning’ voor de sportvoorzieningen ligt bij de gemeente, die het serieus in onderzoek heeft. ,,De bal ligt nu daar om het verder vorm te geven”, zegt Daphne Heeroma, rector van het Koning Willem II-college.

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.