Volledig scherm
Enkele gebouwen op de campus van Tilburg University. © Ben Ackermans/BD

Tilburgse universiteit onderzoekt mogelijk plagiaat Colombiaanse minister

TILBURG - De Tilburgse universiteit is een onderzoek begonnen naar mogelijk plagiaat door de huidige Colombiaanse minister Jonathan Malagón González. Hij zou in zijn in Tilburg geschreven proefschrift informatie hebben overgenomen zonder de bronnen te vermelden. 

Malagón (35) promoveerde in december 2017 bij de Tilburg School of Economics and Management op de dissertatie ‘Four essays on central banking in Latin America under balance of payments dominance’. Toentertijd was hij vice-president van de Colombian Banking Association, in 2018 werd hij minister van volkshuisvesting in de regering van president Iván Duque. 

Tilburg University laat in een verklaring weten de berichten serieus te nemen en doet nu feitenonderzoek om vervolgens over nadere stappen te besluiten. Verdere mededelingen doet de universiteit niet. Het nieuws over beschuldigingen van plagiaat werd vorige week naar buiten gebracht door de Colombiaanse nieuwszender Noticias Uno. 

Malagóns begeleiders in Tilburg waren de economen Sylvester Eijffinger en Harry Huizinga, meldt het online-magazine Univers.