Volledig scherm
Deel van de universiteitscampus. © BD

Tilburgse universiteit heeft interim-rector: Klaas Sijtsma

TILBURG - Tilburg University heeft nog net voor het academisch jaar begint een interim-rector gevonden. Het is Klaas Sijtsma, momenteel hoogleraar methoden en technieken van psychologisch onderzoek. Hij wordt tijdens de opening van het academisch jaar op 2 september geïnstalleerd.

Het stichtingsbestuur van de universiteit maakte vrijdag de benoeming bekend. Sijtsma oefent de taak uit tot er echt een nieuwe rector is. Tilburg University zoekt die nadat het stichtingsbestuur de  vorige rector, Emile Aarts, niet voor een nieuwe periode benoemde. Dat werd al in oktober vorig jaar bekend, zijn afscheid was eind mei. Vanaf toen vervulde Geert Duijsters de rol van waarnemer (alleen ceremoniële taken).

Klaas Sijtsma is sinds 1997 aan de Tilburgse universiteit verbonden. Hij was van 2011 tot 2017 decaan van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. 

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.