Volledig scherm
Gerine Lodder. © Marieke Lodder

Tilburgse onderzoekster in finale wedstrijd Wetenschapstalent 2019

TILBURG - De Tilburgse onderzoekster Gerine Lodder is een van de vijf finalisten in de strijd om de titel Wetenschapstalent 2019 van het blad New Scientist. Ze is gekozen uit 25 kandidaten.

Onder die 25 waren drie wetenschappers van Tilburg University. Lodder is de enige van hen die de finale heeft gehaald. De ontwikkelingspsychologe (33) deed onderzoek naar eenzaamheid onder jongeren.

Lodder moet het in de finale opnemen tegen Alie de Boer (Maastricht University), Jonas Lembrechts (Universiteit Antwerpen), Zoë Robaey en Matthieu de Schipper (beiden TU Delft). De winnaar wordt op 31 mei bekend gemaakt in TivoliVredenburg in Utrecht.

  1. 'Tao van de T’. Stadsdichter Anton Dautzenberg wil kunstklimaat in Tilburg opschudden

    'Tao van de T’. Stadsdich­ter Anton Dautzen­berg wil kunstkli­maat in Tilburg opschudden

    TILBURG- Bij zijn aantreden als stadsdichter van Tilburg heeft A.H.J. (Anton) Dautzenberg zijn plannen uit de doeken gedaan. Dat deed hij bij boekenmarkt Boeken rond het Paleis. De kapstok is ‘de Tao van de T'. Die letter is het beeldmerk van de stad. ,,Het is een zoektocht die niet alleen moet leiden tot spannende gedichten, tot discussie, maar ook tot een manifest waarmee ik het Tilburgs literatuur- en kunstklimaat wil vernieuwen en verbeteren.”