Volledig scherm
Als je moet kiezen tussen Kerem Küçük en Ferry van de Zaande is de keuze snel gemaakt. © © Jan van Eijndhoven

Tilburgse liefdesmuren: Kerem hartje Meeny

Vrij 14 feb: Rozen zijn rood, viooltjes blauw en op de liefdesmuren verschijnt vandaag vele malen: ik hou van jou. Neem Tilburger Kerem Küçük, hij bracht een ode in krijt aan op de muren die sinds vrijdagmiddag (Valentijnsdag) in Korvel en Besterd staan. Voor Meeny Walraven. 

Peter Hessels (beter bekend als: Peerke het Meubelmeneerke) heeft er voor het vierde jaar liefdesmuren opgetrokken. Voor iedereen die iets liefs de wereld in wil slingeren. Peerke wil wat tegenwicht bieden aan de ‘negatieve muren’ in de wereld. Hij deed inspiratie op bij een bezoek aan de Berlijnse muur. 

Sterf om te leven

Volledig scherm
De liefdesmuur aan de Korvelseweg vorig jaar. © BD

De afgelopen jaren verschenen er al veel mooie boodschappen op de muren. Van ‘Ongelooge waor... lief zijn veur mekaor’ tot ‘Kocham Cię’, ik hou van jou in het Pools. Maar ook Spaans: ‘muere por vivir’, (sterf om te leven). En dan waren er ook nog Engelse en zelfs Koreaanse liefdesberichten

Passanten kunnen met krijt hun boodschap kwijt. De muren blijven na Valentijn nog een tijdje staan. Ze zijn te vinden aan de Besterdring 147 en op de hoek van de Korvelseweg en de Korveldwarsstraat.

  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.