,,Eigenlijk gaat het om de ‘festivalisering’ van de kermis. We proberen de grenzen van het kermisterrein te verzachten, de stad er meer bij te betrekken.”
Volledig scherm
PREMIUM
,,Eigenlijk gaat het om de ‘festivalisering’ van de kermis. We proberen de grenzen van het kermisterrein te verzachten, de stad er meer bij te betrekken.” © Jan van Eijndhoven

Tilburgse kermis als stadsbreed festival: met buitenbioscoop, poppenkastfestival en dragqueenverkiezingen

TILBURG - De Tilburgse kermis slaat de komende jaren de vleugels uit met allerlei feestjes eromheen en moet zo uitgroeien tot een stadsbreed festival voor een bredere doelgroep. Zo is er dit jaar een buitenbioscoop en kindercircus in de Piushaven, een poppenkastfestival van vijf dagen en er zijn kermismatinees voor oudere Tilburgers in omliggende verzorgingstehuizen.

  1. Raad van State gooit plan voor bouw 35 patio’s in Reeshofweide in Tilburg in de prullenbak

    Raad van State gooit plan voor bouw 35 patio’s in Reeshofwei­de in Tilburg in de prullenbak

    DEN HAAG/TILBURG - De gemeente Tilburg is weer terug bij af met het bestemmingsplan Reeshofweide voor de bouw van 35 patio’s. De Raad van State gooide het woensdag in de prullenbak. Een troost voor Tilburg is dat de uitspraak van de hoogste bestuursrechter de bouw van 35 patiobungalows bij het Wilhelminakanaal niet blokkeert. Er was al een vergunning voor verleend die niet meer is aan te vechten.