Sinan Çankaya
Volledig scherm
PREMIUM
Sinan Çankaya © Marijn Smulders

Tilburgse E. du Perronprijs uitgereikt aan schrijver Sinan Çankaya

TILBURG - Op de universiteit in Tilburg is donderdagavond de E. du Perronpijs uitgereikt aan auteur Sinan Çankaya voor zijn boek Mijn ontelbare identiteiten. Dat gebeurde tijdens Night University, het festival waarbij iedereen die wil een avond lang colleges en activiteiten op de campus kan bezoeken.

 1. Voordat de nieuwe gordijnen van Willem-Alexander en Máxima hangen in Paleis Huis ten Bosch zijn ze eerst in Tilburg te zien
  PREMIUM

  Voordat de nieuwe gordijnen van Wil­lem-Alexan­der en Máxima hangen in Paleis Huis ten Bosch zijn ze eerst in Tilburg te zien

  TILBURG - De nieuwe gordijnen voor Paleis Huis ten Bosch - het woonpaleis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima - zijn eind dit jaar eerst te zien in het Textielmuseum in Tilburg. Samen met 150 borduurders van clubs, verenigingen, sociale werkplaatsen en leerwerkplekken uit het hele land neemt koningin Máxima een gedeelte van het borduurwerk voor haar rekening.
 2. Rechter steunt Lustwarande: mogelijk toch tonnen subsidie provincie voor exposities in Oude Warande
  PREMIUM

  Rechter steunt Lustwaran­de: mogelijk toch tonnen subsidie provincie voor exposities in Oude Warande

  TILBURG - Lustwarande, de jaarlijkse beeldenexpositie in de Oude Warande in Tilburg, rekent erop dat de provincie Brabant alsnog met tonnen subsidie over de brug komt. Dat baseert artistiek directeur Chris Driessen op een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. Die heeft het besluit van de provincie om geen subsidie toe te kennen van tafel geveegd. Er is veel onduidelijkheid over hoe de beslissing tot stand is gekomen, aldus de rechter.
 3. Flaneer over tegels met poëtische regels
  PREMIUM

  Flaneer over tegels met poëtische regels

  Ellen Warmond schreef ooit: Poëzie is een steen / die een steen ontmoet / en moet slikken van ontroering. Het begin van een kort gedicht. Dat past op een stoeptegel. Misschien heb je het wel eens gezien. Jarenlang lag het bij de Schouwburg. Samen met negentien andere tegelgedichten. Onder meer van Hugo Claus en Marijke Boon, Cees Buddingh’ en Paul van Ostaijen. En Jules Deelder: alles blijft / alles gaat voorbij / alles blijft voorbijgaan. De poëzie lag op straat. Lag. Verleden tijd. Want ook dit is van voorbijgaande aard gebleken. De tegels passen niet in het ontwerp van het nieuwe Stadsforum. En dus lijden ze een slapend bestaan.