Volledig scherm
© Getty Images

Tilburger die niet terugkeerde van verlof uit PI aangetroffen met doorgeladen pistool in auto

TILBURG - De politie heeft woensdagochtend in de Tilburgse wijk Wandelbos een 38-jarige man aangehouden. De Tilburger was niet teruggekeerd van verlof van een penitentiaire inrichting. Na zijn arrestatie troffen agenten een doorgeladen pistool met acht patronen aan in zijn auto.

De man zat die ochtend drie uur lang in zijn auto voor een flat op de Huijsmansstraat. Omdat zijn motor al die tijd draaide, werd de politie gebeld. Het kenteken van de auto bleek op naam te staan van een bekende van de politie, die bekend zou zijn met wapens. Bovendien was hij op 5 augustus niet teruggekeerd na zijn verlof uit de PI Hoogvliet. Hij zou daar opgenomen zijn in een kliniek. 

Agenten die ter plaatse kwamen zagen de man slapen in de bestuurdersstoel. Zij herkenden hem als de eigenaar van het voertuig. Nadat de man wakker werd gemaakt, werd hij aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig, door met armen en benen wilde bewegingen te maken.

Op de bijrijdersstoel stond een sporttas, met daarin een doorgeladen pistool met acht patronen.

Volledig scherm
© ANP
  1. Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout trokken veel bekijks vanmiddag vroeg. Ze zijn twee van de honderd ambassadeurs van de RedHead Days die dit weekeinde in Tilburg rondlopen. Ze waren als een van de eersten vanochtend op het Pieter Vreedeplein bij de start van de Readhead days kinderspelen. Zo mogen ze met afbeeldingen van beroemde roodharigen op de foto. Moeder Martine wil dat haar kinderen het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, daarom gaf ze ze op als ambassadeur.