Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Tilburger (21) in houdgreep genomen tijdens verkoopafspraak: mishandeld en beroofd van dure schoenen

UpdateTILBURG - Een 21-jarige Tilburger is dinsdag niet alleen opgelicht bij een verkoopafspraak, hij werd daarbij ook zwaar mishandeld. De man maakte via internet een afspraak om een paar Yeezy's, exclusieve schoenen, te verkopen. Hij werd echter in de houdgreep genomen en mishandeld. De koper en zijn handlanger beroofden hem daarop van drie paar schoenen.

De man uit Tilburg had via een verkoopsite een afspraak gemaakt met een potentiële koper. Die vond dinsdagavond plaats op het Textielplein in zijn thuisstad, maar het verliep niet volgens plan. 

Het slachtoffer wachtte die avond rond 21.15 uur in zijn auto op de koper. De verdachte stapte bij hem in en paste het paar schoenen. Op het moment dat hij ze aanhad, pakte hij de Tilburger vast en sloeg hem in zijn gezicht. Een tweede persoon opende de achterklep van de auto, waar nog meer schoenen in stonden. De man in de auto stapte uit en verdween uiteindelijk samen met zijn handlanger. 

Ze namen drie paar schoenen mee. Het slachtoffer laat desgevraagd weten dat deze in totaal zo'n 1200 euro waard zijn. Hij vertelt twee dagen na het voorval dat hij nog altijd wonden in het aangezicht heeft.

Onderzoek

De verdachten zijn niet meer aangetroffen door de politie. Agenten hebben een buurtonderzoek gestart en mogelijke sporen zijn veiliggesteld voor verder onderzoek. De politie meldt: ,,Bij verkoopsites willen ze graag dat je succesvol, plezierig en veilig kunt handelen. Gelukkig hebben de meeste (ver)kopers op die sites goede bedoelingen. Maar helaas zijn er enkele mensen die proberen om misbruik te maken van je vertrouwen.”