Volledig scherm
PREMIUM
Dylan Groenwegen tijdens de proloog van de ZLM Tour woensdag in het Zeeuwse Yerseke. © photo: Cor Vos

Tilburg zondag even ‘op slot’: finish wielerkoers in Piusstraat

TILBURG - Rennersdorpen, wielrenners die volle bak over de ringbanen koersen en de finish in de Piusstraat. De ZLM Tour zet Tilburg zondagmiddag 23 juni op zijn kop. Tot vreugde van de wielerliefhebbers, maar met tijdelijk veel verkeersoverlast.

Moet u zondag in de Tilburgse binnenstad zijn? Let dan even goed op want de stad is vanaf het einde van de middag het domein van ruim honderd wielrenners en hun gevolg. Ze koersen met hoge snelheid over onder meer de ringbanen, langs de universiteit en het Wilhelminapark en over de Heuvelring. Na twee rondes door de stad finishen ze even voor 17 uur in de Piusstraat ter hoogte van de Albert-Heijn.

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.