Volledig scherm
Logo van de mogelijke nieuwkomer © Dit Is Tilburg

Tilburg: omroepfusie nu niet haalbaar, strijd gaat door

TILBURG - Een fusie tussen Omroep Tilburg en Dit is Tilburg is op korte termijn niet realistisch. Die conclusie trekken Burgemeester en Wethouders na gesprekken vrijdag met beide kandidaten voor de zendmachtiging. Nu ligt de bal definitief bij de gemeenteraad. 

De stad zou volgens het college ‘zeker gebaat zijn bij een intrinsiek gemotiveerde samenwerking’ tussen Omroep Tilburg (OT) en Dit is Tilburg (DIT). ,,Ze zouden elkaar absoluut inhoudelijk kunnen versterken.” Obstakel vormt echter vooral ‘de relationele sfeer op bestuursniveau’. ,,Het college betreurt dit.”  

Tilburg kan slechts een kandidaat adviseren aan het Commissariaat voor de Media. Wat het college betreft wordt dat Omroep Tilburg, dat al tien jaar de zendmachtiging heeft. Het gaat om de periode 2020-2025.  

Verdeeld en weifelend

De gemeente zal nu maandag de knopen moeten hakken. Tijdens een debat afgelopen maandag bleek de raad verdeeld en weifelend. De Lijst Smolders, GroenLinks, het CDA en de PvdA spraken bij voorbeeld nog geen voorkeur uit.  Zo was Ineke Couwenberg (CDA) enthousiast over ‘de energie die DIT uitstraalt. ,,Maar 10 dagen kermis-FM is wat anders dan 365 dagen uitzenden. Het gaat wel om een half miljoen euro subsidie.”  

Terwijl beide kandidaten achter de schermen volop doorgingen met lobbiën, bleef DIT afgelopen dagen openlijk de pijlen richten op Omroep Tilburg. Het college stelt zich ‘in het belang van een goed en gedragen stedelijk media-aanbod’ te blijven inspannen om uiteindelijk samenwerking tussen beide kemphanen tot stand te brengen. 

Volledig scherm
Logo van de partij die al tien jaar de zendmachtiging heeft. © Omroep Tilburg