Impressie van het stadsstrand op de Smariuskade.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het stadsstrand op de Smariuskade. © Tjeerd Timmermans, Timmermans Architecten

Tilburg krijgt een nieuw stadsstrand: met surfplek

Vrij 10 apr: Tilburg krijgt weer een stadsstrand, deze zomer nog is de hoop én de bedoeling. Het plan is om aan de Smariuskade strandzand te storten en een flink horecapaviljoen te openen. Op het strand komt een speciale waterattractie te staan. ,,Waar je op de golven kunt surfen", zegt initiatiefnemer Tim Frenken.

Van samen een film kijken tot silent disco's: de sfeer van het nieuwe stadsstrand.
Volledig scherm
Van samen een film kijken tot silent disco's: de sfeer van het nieuwe stadsstrand. © Stadsstrand

Het nieuwe stadsstrand komt op frisbeeworp-afstand van het draaiend huis te liggen. Bezoekers kunnen een biertje drinken in het horecapaviljoen, op het strandzand luieren of surfen op de golven van een wavesurfer-attractie. Er komt een bamboepodium te staan voor optredens van singer-/songwriters en er zijn silent disco's gepland.

Daarnaast is het de bedoeling dat andere Tilburgers met intitiatieven aanhaken. ,,Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een buurtbewoner die beachyoga komt geven, aan strandbootcamp of kunstexposities", zegt Frenken. 

Het strand moet straks 3500 vierkante meter tellen en is gepland op het Smariusterrein. Om parkeerproblemen te voorkomen zit er een parkeerterrein van 2000 vierkante meter bij.