Volledig scherm
Tilburg wil het terrein van Intratuin gebruiken voor uitbreiding van Onderwijscampus Stappegoor. © Google maps

Tilburg koopt voor 2,1 miljoen terrein Intratuin Stappegoor

TILBURG - Voor een bedrag van 2,1 miljoen euro wordt de gemeente Tilburg eigenaar van de locatie van Intratuin aan de Stappegoorweg. De bedoeling is die door te verkopen aan Onderwijsgroep Tilburg die opleidingen van elders in de stad hierheen wil halen. 

De exploitant van Intratuin verhuist naar Landschap de Groene Kamer. Met de grondeigenaar van dit landgoed bij de Bredaseweg is althans al een principe-overeenkomst bereikt over verplaatsing. Tot het zover is huurt de exploitant het huidige terrein en opstallen van de gemeente. 

De deal is in lijn met het Koersdocument Stappegoor, waarin de gemeente met partijen een toekomstvisie voor het gebied heeft vastgelegd. De eigenaar van de Intratuinlocatie heeft ook een aantal afspraken bedongen over diens naastgelegen woonhuis. Zo komt er een groene zoom aan zijn achtererf en is vastgelegd dat er een strook komt met bebouwing van maximaal drie meter hoog. 

Bodemverontreiniging

Er moet naar verwachting nog een bodemverontreiniging worden opgeruimd. De huidige eigenaar heeft daarvoor een ton opzij gezet. Mocht de sanering duurder uitvallen dan draait Onderwijsgroep Tilburg hier uiteindelijk voor op.