Volledig scherm
PREMIUM
Het tweede stadskantoor aan het Koningsplein wordt ook in zijn vorm meer 'het huis van de stad'. De pilaren worden later uitgewerkt met een kunsttoepassing. © Common Affairs in opdracht van de gemeente Tilburg

Tilburg: groen en duurzaam ‘Huis van de stad’

UPDATETILBURG - Huis van de stad. Ook de vórm benadrukt dat het kantoor aan het Koningsplein de plek wordt waar je als Tilburger je zaken met de gemeente regelt: je paspoort verlengt, een geboorte aangeeft of een bouwvergunning aanvraagt.

In het ontwerp van Common Affairs transformeert de oorspronkelijke opbouw van Storimans/Wijffels in een ‘huis met kappen.’ ,,We hebben extra ruimte nodig voor de installaties om het energiezuinig te maken, maar gebruiken de schuine vlakken tevens voor zonnepanelen”, zegt architect Jos van Eldonk.

 1. Uitspraak Van de Wouw tijdens installatie nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek ongepast, maar: ‘streep eronder’

  Uitspraak Van de Wouw tijdens installa­tie nieuwe burgemees­ter van Hilvaren­beek ongepast, maar: ‘streep eronder’

  HILVARENBEEK - Achteraf mag het eigenlijk geen naam hebben. En toch moest het gezegd worden maandagavond tijdens het presidium, zo vonden enkele fractiewoordvoerders in Hilvarenbeek. De toespraak van CDA’er Jan van de Wouw tijdens de installatie van de nieuwe burgemeester was niet helemaal gepast. ,,We hebben er goed over gesproken en de kou is uit de lucht", liet burgemeester Evert Weys zelf na afloop weten.
 2. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
  PREMIUM

  Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

  TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”