Volledig scherm
In wijkcentrum Het Kruispunt staat een tafel waaraan bewoners een interactief bakje koffie kunnen drinken. Het project is van kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys. © Hein Eikenaar/BD

Tilburg Cowboys schenken 'koffie Tinder’ in de Kruidenbuurt

TILBURG - Het nieuwste initiatief van kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys huist in wijkcentrum Het Kruispunt: een interactieve koffietafel. Die is bedoeld om het gesprek tussen bewoners op gang te brengen. Vrijdagmiddag werd de ‘Koppen van de Kleuren- en Kruidenbuurt’ onthuld. 

,,Met dit project willen we mensen een aanleiding geven om bij elkaar op de koffie te gaan", zegt Sander van Bussel van Tilburg Cowboys. ,,De interactieve koffietafel is eigenlijk een soort ‘koffie Tinder’ waarmee je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met je mede-wijkbewoners.” Het vervolgstapje is om echt bij elkaar op de koffie of thee te gaan. 

Volledig scherm
Ruim 100 wijkbewoners doneerden een kopje met hun verhaal. © Hein Eikenaar/BD

In het wijkcentrum staat een speciale kast met ruim 100 wijkkopjes, gedoneerd door bewoners. Bij ieder kopje hoort een verhaal van een buurtbewoner uit de Kleuren- en Kruidenbuurt, dat afgelopen zomer door de Tilburg Cowboys werd opgetekend. Hiervoor trokken ze met hun speciale koffiekar door de wijk. 

Wie koffie bestelt in een van de wijkkopjes  en dat op de tafel plaatst, krijgt een filmpje van een minuut te zien. Daarop staan de handen van de ‘eigenaar’ rond het kopje met zijn of haar verhaal.

Volledig scherm
Als het kopje op de tafel wordt gezet, verschijnt het bijbehorende verhaal in het scherm. © Hein Eikenaar/BD

Het project is een samenwerking met welzijnsorganisatie ContourdeTwern.  

Volledig scherm
De Tilburg Cowboys tekenden afgelopen zomer in de wijk verhalen van buurtbewoners op. © Tilburg Cowboys