Volledig scherm
PREMIUM
In de Hall of Fame is Ásta Verheul bezig met de opbouw van de expositie over 'onbereikbare jongeren'. © Stephan Jongerius

Tilburg brengt ‘onvindbare’ jongeren in beeld

TILBURG - ‘Alle jongeren in beeld’ is de titel van een expositie woensdag in de Hall of Fame. Met vele honderden adolescenten in Midden-Brabant zonder baan, uitkering en opleiding is dat al gelukt, onder wie Quint  Zoetmulder en Sjoerd van Bergen. ,,We mogen niemand in de steek laten.” 

De ‘onbereikbaren’ heetten ze enkele jaren geleden nog: de slordige 3000 jongeren tussen 15 en 30 jaar zonder baan, uitkering en afgeronde opleiding in Midden-Brabant. Ze staan niet geregistreerd en blijven voor de gemeente, het UWV  en hulpinstanties dus ‘onder de radar'. Hoe vind je hen, kun je perspectief bieden en help je dus de samenleving vooruit?    

  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.