Volledig scherm
© Beeld Werkt

Tientallen cliënten en medewerkers Amarant Tilburg getroffen door norovirus

TILBURG - Tientallen cliënten en medewerkers van zorggroep Amarant in Tilburg zijn getroffen door het norovirus. Dat bevestigt bestuursvoorzitter Ronald Helder dinsdag.

Het norovirus gaat gepaard met diarree en braken en wordt in de volksmond vaak ‘buikgriep’ genoemd. De symptomen gaan in de meeste gevallen na één tot vier dagen vanzelf over. Het virus is aangetroffen op het Daniël de Brouwerpark en 't Hooge Veer. Ruim 50 cliënten en zeker 30 medewerkers van Amarant zijn ziek of zijn ziek geweest. Volgens Helder komen er dagelijks nieuwe zieken bij. “Sinds vorige week komen er steeds meer meldingen en het aantal neemt op dit moment nog niet af.”

Omdat het norovirus zeer besmettelijk is, heeft Amarant maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Helder: “We hebben gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant en zwembad afgesloten, zodat de ene cliënt niet de ander kan besmetten. Ook gaan vergaderingen op het Daniël de Brouwerpark en 't Hooge Veer niet door. We worden geadviseerd door de GGD.”

Eind deze week bekijkt Amarant of de getroffen maatregelen voldoende effect hebben. “Als de situatie dan nog niet verbeterd is, moeten we misschien nog strengere maatregelen nemen”, besluit Helder.

  1. 450 fietstochten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

    450 fietstoch­ten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

    HILVARENBEEK- ,,Het wordt een stevige rit vandaag”, is de mededeling van ritmeester Ed van Kordelaar, die een tocht van zestig kilometer heeft uitgestippeld. Traditiegetrouw start de ochtend met koffie en gebak. Ondanks de jubileumrit ontbreken twaalf leden waardoor ‘slechts’ negen man aanwezig is. Ook de twee initiatiefnemers Ben Wegdam en Walter Scheepens moeten vandaag verstek laten gaan.