Volledig scherm
PREMIUM
© Thebe

Thebe zoekt bij eeuwfeest naar oplossing personeelstekort: 'Zorg moet slimmer'

TILBURG - Thebe bestaat een eeuw. Reden voor een feestjaar. Maar er zijn ook hoofdbrekens: hoe blijft de zorg op peil met het grote tekort aan personeel?

Thebe-bestuurder Marijke Megens brengt een zorgwekkend getal ter sprake: ,,We komen minimaal 300 mensen tekort, dat personeel hebben we gewoon niet." En het slechte nieuws is: met de vergrijzing enerzijds en minder jongeren die voor een beroep in de verpleging kiezen anderzijds, wordt de nood in de komende jaren alleen maar groter.

  1. Tilburgse Jaqueline ziet woning uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor ooit mijn vader bij een brand, dit niet nog een keer’

    Tilburgse Jaqueline ziet woning uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor ooit mijn vader bij een brand, dit niet nog een keer’

    TILBURG - Jaqueline van Heugten (42) zag zaterdag haar woning uitbranden aan de Antoon Coolenlaan in Tilburg terwijl haar zoon nog op zolder lag te slapen. De 16-jarige jongen kon uiteindelijk door de brandweer van het dak worden gered, maar zijn moeder kreeg onmiddellijk flashbacks naar een dramatische gebeurtenis uit haar jeugd: ,,Ik verloor mijn vader bij een brand toen ik zo jong was als mijn zoon. In paniek stopte ik niet met schreeuwen tot hij het zou horen.”