In 2012 werd het kunstgrasveld van MHC nog feestelijk in gebruik genomen. Inmiddels is de kwaliteit van het blauwe veld ronduit slecht te noemen.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2012 werd het kunstgrasveld van MHC nog feestelijk in gebruik genomen. Inmiddels is de kwaliteit van het blauwe veld ronduit slecht te noemen. © John Schouten / PVE

Tekort aan hockeyveld is geen probleem voor de voetballers, vinden GSBW en VOAB

GOIRLE - Om de hockeyers van MHC in Goirle ruimte te geven, kijkt de gemeente nadrukkelijk naar de andere verenigingen op sportpark Van den Wildenberg. Een optie is om één voetbalveld om te bouwen tot hockeyveld. Tot grote verbazing van de voetballers van VOAB en GSBW. 

 1. Er zijn hakenkruizen en Jodensterren verkocht: waar ligt de grens op de ‘Nazibeurs’?
  PREMIUM

  Er zijn hakenkrui­zen en Jodenster­ren verkocht: waar ligt de grens op de ‘Nazibeurs’?

  TILBURG - Nadat er een gedragen Jodenster werd verkocht op ‘zijn’ beurs, deden Joodse organisaties aangifte tegen Tilburger Gaston Vrolings. De organisator en eigenaar van een webwinkel vol spullen uit de Tweede Wereldoorlog heeft echter geen kwaad in zin, zegt de historicus zelf. Een gesprek over de fascinatie voor nazi-Duitsland en wat er wel en niet kan op de ‘Nazibeurs’. ,,Noem het alsjeblieft niet zo. Verschrikkelijke term.”
 2. Uitstel voor nieuwe watervelden MHC kan niet meer, ‘anders houdt een club met duizend leden op te bestaan’
  PREMIUM

  Uitstel voor nieuwe watervel­den MHC kan niet meer, ‘anders houdt een club met duizend leden op te bestaan’

  GOIRLE - De twee semi-watervelden van de hockeyers van MHC Goirle moeten vervangen worden. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad om ruim 1,5 miljoen euro vrij te maken om twee nieuwe watervelden en een zandveld aan te leggen. ,,Als dit nu niet gebeurt, dan betekent dat het einde van de hockey in Goirle. En dat is echt geen spierballentaal”, zegt voorzitter Dennis Schoormans van MHC.