Een patiënte wordt met oppervlaktescanning in de juiste houding gelegd onder het bestralingsapparaat. Camera's maken een beeld dat via een scherm aan de muur wordt geprojecteerd, zodat de radiotherapeutisch laborant ziet hoe ze moet liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een patiënte wordt met oppervlaktescanning in de juiste houding gelegd onder het bestralingsapparaat. Camera's maken een beeld dat via een scherm aan de muur wordt geprojecteerd, zodat de radiotherapeutisch laborant ziet hoe ze moet liggen. © Instituut Verbeeten

Tatoeage-puntjes bij bestraling borstkanker zijn verleden tijd door nieuwe techniek Instituut Verbeeten

TILBURG - Voor patiënten met borstkanker zijn het vaak nare zichtbare herinneringen aan een bestraling: de tatoeagepuntjes op het lichaam, noodzakelijk om de precieze plek van een tumor te bepalen. Dankzij een nieuwe techniek bij Instituut Verbeeten behoren deze tatoeages definitief tot het verleden. 

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.