Abdelkader Barkane van de El-Feth moskee in Tilburg
Volledig scherm
PREMIUM
Abdelkader Barkane van de El-Feth moskee in Tilburg © Pix4Profs/René Schotanus

Suikerfeest in sobere vorm, maar wel veel giften voor Tilburgse moskee

Tilburg - Het Suikerfeest vormt zaterdagavond het einde van de ramadan voor moslims. Deelnemers aan de vastenmaand worden door maatregelen rond het coronavirus gedwongen een aangepast programma te volgen, thuis en in de moskeeën. Het online programma was geen groot succes voor de Tilburgse moskee, maar de ramadan-challenge leverde veel donaties op.

,,Ondanks de beperkingen door het coronavirus gaan we proberen het toch zoveel mogelijk een feestdag te laten zijn", zegt Abdelkader Barkane, woordvoerder van de El-Feth moskee in de Stedekestraat. ,,Met cadeautjes en nieuwe kleren, maar het zal een feestje in kleine kring zijn.”

  1. Geen cel maar taakstraf voor dodelijk ongeluk met jongen (14) uit Tilburg, bestuurder reed door rood licht
    PREMIUM

    Geen cel maar taakstraf voor dodelijk ongeluk met jongen (14) uit Tilburg, bestuurder reed door rood licht

    TILBURG - Een 24-jarige Tilburger hoeft van de rechtbank in Breda niet de gevangenis in nadat hij een op 25 juli 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Ringbaan-Zuid op de kruising bij het Willem II Stadion in Tilburg. Het doodrijden van de 14-jarige knul was wel zijn schuld, maar de rechtbank volstond met de maximale taakstraf van 240 uur en een rijverbod van een jaar.