Burgemeester Paul Depla is aan het woord tijdens de debat-avond in de LocHal over de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Brabant.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Paul Depla is aan het woord tijdens de debat-avond in de LocHal over de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Brabant. © Dolph Cantrijn

Strijd tegen drugsindustrie winnen? ‘Criminelen hebben het volgende verdienmodel al klaar’

VIDEOTILBURG - In de Tilburgse LocHal draaide het maandagavond om de georganiseerde misdaad in Brabant. Een thema waarin de drie Brabantse kranten zich een jaar lang verdiepten. Belangrijkste vraag: is de strijd tegen de drugscriminaliteit te winnen? Het antwoord stemt somber.

‘Criminelen lachen zich rot als ze zien hoe weinig effectief wij erin slagen om zelfs bij heterdaad enig reëel vervolg te geven. Ze lopen vrij rond.’ Lucas van Houtert, hoofdredacteur van het Brabants Dagblad, zette het aan het einde van het grote ondermijningsdebat gisteravond maar eens stevig neer in de Tilburgse LocHal. Hij citeerde commissaris van de koning Wim Van de Donk, waarna de stelling volgde: de strijd tegen de drugsindustrie in Brabant is niet te winnen.

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.