Volledig scherm
Brug Den Ophef bij Piushaven Tilburg tijdelijk buiten gebruik © Kim Spanjers

Storing opgelost, Den Ophef heft weer

TILBURG - De storing in brug Den Ophef aan de Tilburgse Piushaven is opgelost. Door een hydraulische storing kon de brug vanaf maandagavond niet meer helemaal dicht.

Dinsdagochtend ging de brug even open zodat boten in en uit de haven konden. ,,Het is heel erg vervelend, we zitten middenin het seizoen”, zei havenmeester Saskia Janssen op dinsdagmiddag. ,,Vanmorgen moesten verschillende bootjes eruit, mensen die op vakantie zijn.”

De monteurs die de storing moesten verhelpen, wilden de brug zo min mogelijk open en dicht laten gaan. Hoewel de situatie vervelend is, kan het nu eenmaal wel eens fout gaan met de brug, aldus Janssen. ,,Er zit zo veel electronica in, met veel beveiliging. Dan is het niet gek als er een keer een storing is.”

Tegen het eind van de dinsdagmiddag was de brug weer in gebruik. 

  1. Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout trokken veel bekijks vanmiddag vroeg. Ze zijn twee van de honderd ambassadeurs van de RedHead Days die dit weekeinde in Tilburg rondlopen. Ze waren als een van de eersten vanochtend op het Pieter Vreedeplein bij de start van de Readhead days kinderspelen. Zo mogen ze met afbeeldingen van beroemde roodharigen op de foto. Moeder Martine wil dat haar kinderen het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, daarom gaf ze ze op als ambassadeur.