Klaar om te gaan: Hendri de Beer en Joop Hoffland (met pet) maken de wagen van de Tunnelplekkers in orde voor de Tilburgse optocht. Die werd drie keer in de afgelopen twee jaar afgelast.
Volledig scherm
PREMIUM
Klaar om te gaan: Hendri de Beer en Joop Hoffland (met pet) maken de wagen van de Tunnelplekkers in orde voor de Tilburgse optocht. Die werd drie keer in de afgelopen twee jaar afgelast. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Stoflaag eraf, Tilburgse carnavalswagens mogen na drie jaar van stal: ‘Dit wordt geen flutoptochtje’

TILBURG - Gesopt en gezeemd staan ze in de bouwhal te glanzen: de carnavalswagens die zondag tijdens de optocht de lentezon in de Tilburgse binnenstad tegemoet rijden. Daarmee komt er een eind aan een frustrerende tijd, drie keer werd D’n Opstoet afgelast. ,,Dit jaar waren we wéér in mineur, maar opeens moesten we gas geven.” 

  1. Enclaves, werelderfgoed, smokkelaars, landlopers en prachtige natuur dus zeg niet langer Land van Mark en Merkske maar wel Grensvallei: “Dit is zo’n unieke regio in Vlaanderen”
    PREMIUM

    Enclaves, werelderf­goed, smokke­laars, landlopers en prachtige natuur dus zeg niet langer Land van Mark en Merkske maar wel Grensval­lei: “Dit is zo’n unieke regio in Vlaanderen”

    Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Merksplas en Hoogstraten. Samen vormen ze een meer dan unieke regio die het ontdekken waard is. Op toeristisch vlak werkten ze al samen onder de naam Land van Mark en Merkske, maar die naam dekte absoluut niet de lading. Voortaan gaan ze door het leven als Grensvallei. “De enclaves, UNESCO Werelderfgoed, de themawandelingen: deze regio heeft zovéél te bieden”, klinkt het.
    Baarle-Nassau