Volledig scherm
PREMIUM
Knooppunt De Baars bij Tilburg. © Dolph Cantrijn

Stil asfalt en zeven geluidsschermen worden wapen tegen overlast verbrede A58

TILBURG - Tientallen kilometers nieuw, stil asfalt. Dat werpt Rijkswaterstaat in de strijd om de geluidoverlast van een bredere snelweg A58 tussen Tilburg en Eindhoven binnen de perken te houden. Maar op zeven plekken is dat niet voldoende. Daar komen er ook geluidsschermen aan te pas: drie bij het Tilburgse knooppunt De Baars, vier ter hoogte van Oirschot.

Die informatie presenteerde Rijkswaterstaat maandagavond in Tilburg aan omwonenden. Het is het eindresultaat van een jaar lang meten en rekenen. In het gevecht tegen files moet de A58 overal tussen Tilburg en Eindhoven in 2023 twee keer driebaans zijn.

  1. Wanhoopsbrief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

    Wanhoops­brief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

    TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”