Volledig scherm
Zondagavond vond de vierde beroving van het weekend in Tilburg plaats. © Diederik Cools - Stuve fotografie

Slachtoffer poging tot straatroof Tilburg was man in scootmobiel

TILBURG - Het slachtoffer van een straatroof zondagavond op de Reinevaartstraat in Tilburg was een 49-jarige man. Hij zat in zijn scootmobiel toen een straatrover probeerde zijn tas af te pakken. Dit mislukte waarna de straatrover wegrende.

Dat vertelt een woordvoerder van de politie maandagochtend. Het slachtoffer was naar een eetzaak geweest bij het Paletplein. Hij reed weg waarna de straatrover hem achtervolgde en probeerde de tas af te pakken.

Eerder dit weekend waren nog drie straatroven gepleegd. In één geval bleef het bij een poging daartoe. Twee van de straatroven waren op de Reeshofdijk. Ook woensdag was daar een poging tot straatroof. De woordvoerder geeft aan dat de politie met partners zoals de gemeente, de straatroven wil gaan bespreken.

Verder onderzoekt de politie of er verbanden zijn tussen de straatroven. 

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.