Volledig scherm
Archieffoto © ANP

Seinstoring in Brabant opgelost, treinverkeer hervat

De NS kampte dinsdagochtend met een flinke seinstoring in Brabant. Op verschillende trajecten reden minder treinen. Reizigers moesten rekening houden met een extra reistijd tot 30 minuten.

Door een wisselstoring tussen Breda en Roosendaal reden er op dat traject enige tijd geen treinen. Dat duurde ongeveer tot 13.15 uur. De NS zette bussen in tussen Breda en Etten-Leur.

Tussen Dordrecht en Breda reden enige tijd geen intercity’s. Die storing kon rond 10.00 uur worden hersteld. Tussen Den Bosch en Oss reden er minder sprinters, maar die storing kon rond 11.00 worden verholpen. De NS zette tijdelijk stopbussen in tussen Den Bosch en Oss.

Ook tussen Breda en Tilburg reden minder treinen vanwege de seinstoring. Die storing was ook rond 11.00 uur voorbij.

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.