Volledig scherm
Sander Arkesteijn, raadslid voor de PGB in Oisterwijk. © Facebook

Sander Arkesteijn (PGB) verhuist en stapt dus uit de gemeenteraad van Oisterwijk

OISTERWIJK - Na zes jaar stopt Sander Arkesteijn (50) met het lidmaatschap van de gemeenteraad in Oisterwijk. Reden is dat hij gaat verhuizen naar een andere gemeente.

Zijn partij, de PGB, maakt binnenkort bekend wie Arkesteijn in de fractie opvolgt. Volgens de kieslijst van de PGB uit 2018 komt Mart Ermen daarvoor het eerst in aanmerking. Ermen draait al lang mee in de Oisterwijkse politiek.

Arkesteijn, ambtenaar voor de gemeente Veldhoven, hield zich vooral bezig met inwonerszaken. Hij maakte zich tevergeefs sterker voor een groter zwembad in de nieuwe sportaccommodatie Den Donk. Arkesteijn bleef bij de verkiezingen in 2018 op 44 voorkeurstemmen steken.

'Gullie soms beter?’

,,We zullen zijn kennis en expertise zeker gaan missen", laat PGB-fractievoorzitter Carlo van Esch weten. ,,Maar ook zijn gevoel voor humor. Het mooiste voorbeeld is misschien wel dat de voorzitter van de raad Sander er tijdens een raadsvergadering op aansprak dat hij het college met ‘jullie’ aanduidde. Zijn gevatte reactie was of ‘gullie’ dan beter was.”