Mark Rutte.
Volledig scherm
Mark Rutte. © EPA

Rutte: Sterkte en beterschap voor met coronavirus besmette man

TILBURG - Minister-president Mark Rutte wenst in een tweet de man die het coronavirus heeft opgelopen alle sterkte en beterschap toe. ,,Mijn grote waardering gaat uit naar de professionals, die hard werken om alles te doen wat nodig is. Het is van belang dat we hun adviezen blijven volgen.” De man ligt in het ETZ in Tilburg.

Rutte zegt in nauw contact te staan met de minister. “Eerder vanavond is bekend geworden dat nu ook in Nederland sprake is van een geval van corona-besmetting. Ik sta in nauw contact met Bruno Bruins, onder andere over alle inspanningen die gedaan zijn om ons land hierop voor te bereiden.”

Burgemeester van Tilburg

,,Vooral veel sterkte gewenst aan de patiënt en de familie”, laat de Tilburgse burgemeester Theo Weterings weten. ,,We hebben al het vertrouwen in het Elisabeth Ziekenhuis en de GGD. Die zijn er nu mee aan de slag.” Er is nauwgezet contact met het RIVM en ministerie van volksgezondheid, maar geen sprake van crisisoverleg. ,,We houden op dit moment elkaar goed op de hoogte, onder meer telefonisch.” 

Bruno Bruins

Minister Bruins van Volksgezondheid laat in een tweet weten dat hij zich kan voorstellen dat mensen zich zorgen maken. ,,De patiënt is nu in isolatie in het ziekenhuis. We onderzoeken nu met wie de man in contact is geweest.”

Geert Wilders

Ook PVV-leider Geert Wilders wenst in een tweet de patiënt en zijn familie, en alle artsen en verpleegkundigen in het Tilburgse TweeSteden Ziekenhuis veel sterkte toe.

Willem II - FC Groningen

Willem II speelt morgen thuis tegen FC Groningen. Op dit moment zijn er bij de Tilburgse club nog geen zorgen over het doorgaan van dit duel. Algemeen directeur Martin van Geel: ,,We doen wat de instanties zeggen, op dit moment is geen enkel signaal dat die wedstrijd niet door zou kunnen gaan.”

De eerste besmetting in Nederland is een feit. De patiënt ligt in quarantaine in het ziekenhuis. Eerder deze week namen wij een kijkje in deze ruimtes en legde een arts uit hoe het er in deze kamers aan toegaat.

De ziekteverschijnselen lijken op een gewone griep. Maar wat is het verschil en hoe herken je de symptomen van het coronavirus? En wat kun je doen om besmetting te voorkomen?  

Minister-president Mark Rutte wenst in een tweet de man die het coronavirus heeft opgelopen alle sterkte en beterschap toe.