Rouwautochauffeur Willem de Groot (65) uit Maarssen overleed aan de gevolgen van een hartaanval, terwijl hij met een collega van Barbara Uitvaartverzorging in het ETZ ziekenhuis in Tilburg een overleden coronapatiënt kwam ophalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rouwautochauffeur Willem de Groot (65) uit Maarssen overleed aan de gevolgen van een hartaanval, terwijl hij met een collega van Barbara Uitvaartverzorging in het ETZ ziekenhuis in Tilburg een overleden coronapatiënt kwam ophalen. © Hans Niezen

Rouwautochauffeur Willem (65) stierf ‘in het harnas’ toen hij een overleden coronapatiënt ophaalde in Tilburg

Rouwautochauffeur Willem de Groot (65) uit Maarssen stond met een collega in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg om een overleden coronapatiënt terug naar Utrecht te brengen, toen hij zelf onwel werd. Een paar uur later overleed hij aan de gevolgen van een hartaanval. Volgens zijn werkgever stierf De Groot ‘in het harnas’. ,,Dit werk was zijn leven.”

Al 26 jaar bracht Willem de Groot voor Barbara Uitvaartverzorging in Utrecht en omgeving overledenen naar hun laatste rustplaats of haalde hen juist kort na het overlijden op. Zo ook vorige week donderdag, toen hij met een collega naar het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis in Tilburg reed om daar het lichaam van een overleden coronapatiënt op te halen. De Groot en zijn collega moesten bij het ziekenhuis wachten, omdat een aantal andere rouwauto’s nog voor hen stond.