Volledig scherm
Rigo met zijn bokje Mikey © Tom Tacken/BD

Rode Kruis heeft Rigo dekens en heet water gebracht

TILBURG - Met dekens en heet water is het Rode Kruis donderdagmiddag afgereisd naar het bosje langs de A58, waar de dakloze Tilburger Rigo de kou moet weerstaan. ,,Als onafhankelijke organisatie leveren wij noodhulp voor mensen die buiten de boot vallen", verklaart coördinator Fenna Farenhorst.

Niet alleen het Rode Kruis trekt zich het lot aan van Rigo. De Tilburgse Sportschool Team Smits liet donderdag weten jassen die ze voor daklozen hebben ingezameld naar Rigo te willen brengen. 

Rigo wil alleen hulp aanvaarden van instanties onder zijn eigen voorwaarden. Zo wil hij geen afstand doen van zijn bokje Mikey.  

  1. Uitspraak Van de Wouw tijdens installatie nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek ongepast, maar: ‘streep eronder’

    Uitspraak Van de Wouw tijdens installa­tie nieuwe burgemees­ter van Hilvaren­beek ongepast, maar: ‘streep eronder’

    HILVARENBEEK - Achteraf mag het eigenlijk geen naam hebben. En toch moest het gezegd worden maandagavond tijdens het presidium, zo vonden enkele fractiewoordvoerders in Hilvarenbeek. De toespraak van CDA’er Jan van de Wouw tijdens de installatie van de nieuwe burgemeester was niet helemaal gepast. ,,We hebben er goed over gesproken en de kou is uit de lucht", liet burgemeester Evert Weys zelf na afloop weten.