Brabant in Beeld 2018 de winnende foto van Rob Visser.
Volledig scherm
Brabant in Beeld 2018 de winnende foto van Rob Visser. © Rob Visser

Rob Visser wint Brabant in Beeld: ‘Het mooie in Brabant is dat je in een half uur op de mooiste plekken bent’

Brabant in beeldDEN BOSCH - De fotowedstrijd Brabant in Beeld is gewonnen door Rob Visser uit Bladel. Hij maakte een vijfdelige serie met bomen in het Liesbos in Breda, tussen eind 2017 en zomer 2018.

Zijn foto's werden gekozen uit de meer dan 1000 foto's die ingezonden werden door bijna 600 fotografen in de categorieën algemeen nieuws, dagelijks leven, mensen, sport, natuur en milieu. De jury maakte een voorselectie van 39 foto's van 17 fotografen voor de voorselectie; het publiek mocht de winnaar bepalen. Die werd zaterdagmiddag bekend gemaakt in Willem Twee in Den Bosch.

Winnaar Rob Visser.
Volledig scherm
Winnaar Rob Visser. © Laura Romanillos

Fotograaf Visser komt vaak in het Liesbos in Breda. ,,Daar heb ik deze fotoserie ook gemaakt. Het bos is compact, heeft mooie lanen en je hebt er prachtige bomen. De beuk is favoriet. Een eenvoudige boom met mooie blaadjes. De eik is weer een stuk rommeliger. Het liefst ga ik in de vroege ochtend naar het bos. Dan is het licht het mooist" zei hij over de serie die hij inzond. 

De jury van de fotowedstrijd bestond uit Lucas van Houtert (hoofdredacteur Brabants Dagblad), Claire van Nunen (cultural marketeer, Stichting Wereldbeelden), Rolf Finders (Chef-Uit BN DeStem), Kees Martens (fotojournalist Eindhovens Dagblad), Ivonne van der Velden (curator Willem Twee muziek en beeldende kunst) en Pim Ras (journalistiek- en sportfotograaf, o.a. voor het AD). Brabant in Beeld is een idee van Stichting Wereldbeelden en een samenwerking tussen Brabants Dagblad, BN DeStem, Eindhovens Dagblad, Stichting Wereldbeelden, Canon Nederland N.V. en Willem Twee muziek en beeldende kunst.

Visser is blij met de prijs. Hij is gepassioneerd amateurfotograaf en kwam voor de winnende fotoserie vroeg zijn bed uit. ,,Als het weekend eraan komt hou ik het weer in de gaten. Als er geen kans is op mist, blijf ik lekker in bed liggen. Anders ga ik eruit, het eerste uur dat de zon op komt is voor mij interessant. Het mooie in Brabant is dat je in een half uur op de mooiste plekken bent.” Hij kreeg van Canon Nederland een nieuwe camera.