Volledig scherm
Xtc-pillen. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Rijenaar (33) opgepakt met vuurwerk in zijn auto en drugs in zijn onderbroek

TILBURG - Een 33-jarige man uit Rijen die maandagochtend vroeg werd opgepakt in Tilburg, bleek bij een controle in het bezit van behoorlijk wat drugs. Ook was hij onder invloed van amfetamine en had hij illegaal vuurwerk in zijn auto. Zijn rijbewijs is afgepakt. 

Volgens de politie werd de man opgepakt tijdens een routinecontrole. Hij reed bij La Defense, vlakbij industrieterrein Katsbogte. 

Op de bijrijdersstoel lagen een flacon GHB en twee boterhamzakjes amfetamine. In de kofferbak lagen zes stukken illegaal vuurwerk. Hij gaf toe dat hij twee lijntjes amfetamine had gebruikt voor hij achter het stuur kroop. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. 

Daar bleek hij nog meer drugs te hebben. In zijn onderbroek zaten vier flesjes GHB en nog een boterhamzakje met amfetamine. Bij huiszoeking vonden agenten ook nog eens 26 gram amfetamine en vier xtc-pillen. Volgens de man zelf niet bedoeld om mee te handelen. De drugs zijn allemaal bedoeld voor eigen gebruik en voor vrienden, zo verklaarde hij. 

  1. Belastingdienst int duizenden euro's bij verkeerscontrole in Tilburg, motorrijder gaat door het lint

    Belasting­dienst int duizenden euro's bij verkeers­con­tro­le in Tilburg, motorrij­der gaat door het lint

    TILBURG - Bij een verkeerscontrole op Ringbaan Zuid in Tilburg heeft de Belastingdienst dinsdag twaalf auto's in beslag genomen en circa 10.000 euro geïnd. Eén automobilist kreeg een naheffing op de Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen van 30.000 euro. Zijn voertuig was voorzien van een zogenoemd grijs kenteken, echter was de constructie van het voertuig aangepast. De automobilist had hiervoor al een keer eerder een stevige naheffing gehad.