Rigo nam zijn bok Mikey mee naar 'grensgemeente’ Breda, waar een identiteitskaart voor hem klaar lag.
Volledig scherm
Rigo nam zijn bok Mikey mee naar 'grensgemeente’ Breda, waar een identiteitskaart voor hem klaar lag. © Dolph Cantrijn

Rigo heeft zijn identiteit terug, maar dan wel met een kruis als handtekening

TILBURG - Hij moest ervoor naar Breda, maar dat deerde Rigo niet. Nog altijd dakloos in Tilburg heeft hij alvast zijn identiteit terug.

Samen met de bok Mikey op de achterbank werd Rigo vrijdagochtend door fotograaf Dolph Cantrijn naar Breda gebracht. Hij staat in zijn eigen stad niet meer ingeschreven en moest zich voor een identiteitsbewijs dus bij een zogenaamde grensgemeente melden. Breda heeft die status.

,,Rigo was niet bereid zijn oude handtekening te zetten", verhaalt Cantrijn. ,,Hij stond erop een kruis op zijn id-bewijs te plaatsen. Daar moest hij dan eerst weer een ander formulier voor invullen. Tot die concessie was hij nog wel bereid, maar hij blijft achterdochtig naar instanties toe.”

Rigo, die in een bosje langs de A58 huist, denkt met zijn nieuwe id-kaart nu ook weer bij zijn geld te kunnen. Hij wil maandag al naar de bank. ,,Hij is overenthousiast. In het stadhuis van Breda heeft hij vooral van de koffieautomaat genoten, terwijl Mikey buiten op ons wachtte, vastgebonden aan een ring waar anderen hun hond achterlaten.”

  1. 100 geïsoleerde ouderen in Gilze en Rijen opgevrolijkt met bloemen: 'Aan iedereen wordt gedacht!’

    100 geïsoleer­de ouderen in Gilze en Rijen opgevro­lijkt met bloemen: 'Aan iedereen wordt gedacht!’

    RIJEN - Niet alleen de zon straalde Goede Vrijdag uitbundig. Kleurrijke bloemen toverden vrijdag bij zo'n 150.000 ouderen in Nederlandse verzorgingshuizen een stralende lach op het gezicht. Zo ook bij 50 bewoners van woonzorgcentrum Vita in Rijen en 50 bewoners van Zorgcentrum Sint Franciscus in Gilze. Ze waren zichtbaar aangedaan door het hartverwarmend gebaar, een hart onder de riem in deze eenzame coronatijd.